Spríjemnite si zimné večery darčekmi od nás

Zimu zvyčajne nikto nemá rád. Vonku sa rýchlo zotmie a my ostávame zatvorení vo svojich domovoch a len čakáme, kedy môžeme ísť konečne do postele. U vás to však nemusí dopadnúť takto. Tešte sa zo spoločne strávených chvíľ v každom ročnom období, či je leto, alebo za oknami vládne metelica.

zamilovaný pár sa objíma so šampanským v ruke večer pri vianočnom stromčeku

Vychutnať si daný moment

Jeseň a zima sú ideálne ročné obdobia na návštevu rodiny a priateľov. Na jar a v lete na nich zvyčajne nemáme čas, pretože si užívame, dovolenku, prírodu alebo prácu v záhradke. No keď žezlo prevezme jeseň, konečne si môžeme oddýchnuť a venovať sa pár mesiacov záľubám, rodine a priateľom. Vonku je zima a tma, no vnútri je príjemne teplučko. 

Ako atmosféru ešte viac vylepšiť? Poznáme jednoduchý trik a vy určite tiež. Stačí v kuchyni čímsi zašuchotať a hneď je pri vás celá rodina. Áno, aj maškrtenie patrí k dlhým zimným večerom. Vyplní dlhú chvíľu, vylepší náladu a stmelí rodinné puto. Razom sú všetci okolo vás a nevedia sa dočkať svojho dielika.

Pri maškrtení sa nemusíte vždy cítiť previnilo

Maškrtiť sa dá ale aj zdravo, tak, aby sme nepotrebovali do leta opäť chudnúť do plaviek. Môžete si napríklad načať orechy v mede, ktoré vám nedodajú len potrebnú dávku cukru, ale aj zdravia. Ktoré sa stanú vaším favoritom? Budú to mandle, kešu alebo guľaté lieskovce? Každému druhu to s medom pristane inak. Môžete si k nim hľadať cestu celú zimu a rozhodovať o najlepšej kombinácii chutí až do jari. 

K tomu partička spoločenskej hry, vonnej sviečky či zvuk praskajúceho ohňa... Hm... Niekedy nám leto naozaj nechýba. Chce to však hrejivú deku, do ktorej zabalíme naše večne studené nohy, alebo sa zababušíme rovno aj celí. K tomu, aby sme si vychutnali šálku obľúbeného čaju, potrebujeme len voľné ruky a prístup k perám.

lieskovce, kešu a mandle v mede v darčekovom balení

Večne zamrznutým

Prikrývok doma nikdy nie je dosť. Či sledujeme televíziu, venujeme sa práci, štúdiu, alebo len tak relaxujeme, deka je náš spoločník počas zimy, ale aj jari, ktorú vítame na našich balkónoch a terasách. Ak deku práve nevyužívame, stáva sa estetickým doplnkom domácnosti. Prehodená cez opierku kresla, len tak poskladaná na sedačke, hrdo si plní svoje poslanie, a najlepšie v kombinácii s dekoračným vankúšikom. 

svetlý ľanový vankúšik

Ani ten nevyužijete len ako dekoráciu. Zložte si hlavu na ľanový vankúš po náročnom dni v práci, podoprite si chrbát, ramená či nohy a pokojne si na ňom počas nedeľného popoludnia aj tajne pospite. Prírodný materiál s vynikajúcou schopnosťou sať nie je chemicky ošetrený a zapadne do akéhokoľvek priestoru. Najlepšie tam, kde bude často využívaný.

Obliali ste si ho naším lahodným pečeným čajom? Nič sa nedeje, ak budete ľanový vankúš prať, len tým získa väčšiu jemnosť. Keď ho necháte vysušiť na slniečku, poteší vás vôňou, ktorú si tak veľmi spájame s domovom. 

Potom si už len zaliať ďalší čaj. Jeho vôňa vás povzbudí, zahreje vám ruky a takisto vás na istý čas zabaví, keď z neho budete loviť pečené ovocie. Pochutia si malí aj veľkí. Majte ho v zásobách dostatok, nikdy neviete, kto sa k vám nahlási na návštevu. Za dobrým čajom budú ľudia len tak utekať. :)