Čím obdarovať našich rodičov alebo starých rodičov na Vianoce? Tu sú naše tipy!

Čas lásky a pokoja? Obdobie pred Vianocami tak rozhodne nevyzerá. Zháňame efektnú výzdobu, darčeky, nápady, čo pripraviť na sviatočný stôl. Najlepší pocit máme, ak sa nám podarí vymyslieť niečo praktické a originálne, z čoho nemáme radosť len my sami, ale predovšetkým obdarovaní. Preto je dobré načerpať trochu inšpirácie. Zababušte sa do deky, uvarte si obľúbený čaj a prečítajte si naše tipy na vianočné darčeky pre dámy a pánov akéhokoľvek veku.

obdarujte-sa-navzajom-slovenskedarceky (1)

Nech nezvonia len rolničky, ale aj radostný smiech

Vieme, že Vianoce nie sú len o darčekoch, ale najmä o prítomnom okamihu a schopnosti viac dávať ako brať. To však neznamená, že máme na darčeky minúť celý majetok. Štedrosť sa ukrýva v každom ľudskom geste, či venujeme príspevok útulku pre psy, charitatívnej organizácii, ústavu pre ťažko chorých, alebo navštívime ľudí, ktorí trpia samotou. Až keď pocítime vnútornú radosť a odhalíme pravú podstatu Vianoc, budeme mať radosť aj z maličkostí. 

To však neznamená, že máme na vianočné darčeky úplne zabudnúť. Nijakému vianočnému stromčeku nepristane prázdne miesto pod ním. Rodina si môže napríklad venovať dar, ktorý využijú všetci členovia – či pôjde o menší spotrebič alebo spoločenské hry, zíde sa to všetkým. 

Spoločenské hry sú ideálnym darom pre starých rodičov, ktorí trávia veľa času so svojimi vnúčatami. Partička Dámy alebo Človeče dokáže človeku poriadne rozprúdiť krv a postará sa o napätie, no aj množstvo zábavy. Práve takéto dary sú v dnešnej dobe cenené. Čo je krajšie, ako keď rodina trávi čas spolu, a nie každý osobitne s mobilným telefónom v ruke?

vnučka s deduškom pred vianočným stromčekom v obývačke

Chutné vianočné darčeky

Sú aj darčeky, ktoré nám síce dlho nevydržia, no zato si na nich dobre pochutíme. Čas vianočný sa predsa úzko spája s maškrtením. Viete si predstaviť dlhé zimné večery bez rozvoniavajúceho vareného vína? Málokto naň nedostane chuť, zvlášť keď sa toľkokrát prejdeme po vysvietenom vianočnom mestečku. 

Podarovať fľašu vareného vína otcovi, dedkovi, kolegovi či priateľovi vo vianočný čas je milé gesto, no hrejivým a sladkým nápojom určite potešíte aj nejednu dámu. Nie každá si potrebuje nájsť pod stromčekom dámske náušnice... Ak ste si však na sto percent istí, že práve šperkom potešíte svoju sestru, manželku alebo modernú babičku, potom niet prečo váhať. Náušnice, brošne, náhrdelníky sú tradičné vianočné darčeky a možno práve na ne tento rok vaše drahé dámy čakajú.

darčeková sada s malinovým sirupom, medom a šípkovou nátierkou

Darčekové koše ocení každý

Neradi by ste svoje emócie vložili len do jednej malej krabičky? Nielen na narodeniny je vhodným darčekom darčeková sada. A keďže sú balené podľa kategórií, ľahko nájdete darčekovú sadu vhodnú pre dámy aj pánov rôznych vekových kategórií. 

Hlavné zastúpenie v darčekových sadách majú predmety kozmetického charakteru, avšak nájdete tu aj jedlé darčeky – medovinu, varené víno, zdravé džemy, sirupy, pečené čaje. Darčekový kôš sa bude pod vianočným stromčekom efektne vynímať a často nepoteší len jedného člena rodiny. Každý si v ňom nájde niečo pre seba. Opäť sa teda dostávame k základnému princípu Vianoc, a to k príležitosti rozdeliť sa s našimi blížnymi.