Aké kritériá má spĺňať firemný darček, aby potešil každého zamestnanca

Buď ich milujete, alebo nenávidíte. Sú totiž darčeky, ktoré dokážu poriadne zavadzať! Reklamné šnúrky na kľúče, balóny, perá, ktoré lepšie strieľajú, ako píšu, otvárače na víno, ktoré sa po pár zvrtnutiach zlomia. Dajte si pozor na tieto faux pas a venujte výberu darčekov pre zamestnancov viac času. Oni ho vašej firme venujú deň čo deň.

Buďte praktickí

Dá sa definovať, aký je to dobrý darček? Platí, že by mal toho druhého potešiť. Nielen krásnym vzhľadom, ale aj praktickosťou. Načo by bola niekomu perfektná krabička s potrebami na šitie, keď nevie šiť? 

Okrem praktickej stránky nehodno podceniť ani reprezentatívnu stránku každého darčeka. Darček by mal byť odrazom vašej kreativity, vynaliezavosti a odrazom vášho dobrého vkusu. 

V prípade firemných darčekov môžeme pokojne hovoriť o štýle firmy. Aj to, aké darčeky dáva svojim klientom alebo zamestnancom, je jej vizitkou.

darujte svojim zamestnancom darceky na úrovni od slovenskedarceky.sk

Vhodné darčeky pre zamestnancov:

  • kuchynské pomôcky – lopáre, varešky, otvárače na víno, zástery, chňapky, utierky, kvalitné nože, plechový hrnček s logom firmy,
  • pochutiny – bylinné sirupy, kvalitný med, pečený čaj, domáce suché pečivo, alkoholické nápoje, paštéty, ovocné nátierky,
  • cestovateľské darčeky – kozmetické miniatúry, minifľaštičky so slovenským alkoholom, tašky alebo ruksaky, spoločenské hry,
  • kancelárske potreby – kvalitné perá, diár, kalendár, poznámkový blok, technické hračky (USB kľúč, power bank, bezdrôtové slúchadlá a i.).

firemne-darceky-na-mieru-slovenskedarceky

Zmysel pre detail

Je vhodné, ak si firma vyberá firemné darčeky aj podľa toho, či nie sú v rozpore s etickými zásadami alebo so snahami chrániť životné prostredie. V zdravom firemnom prostredí sa vznáša myšlienka udržateľnosti na každom kroku – či ide o spôsob práce, alebo obdarúvanie zamestnancov. 

Preto aj pri výbere darčekových produktov myslite na charakter materiálov a podporu environmentálnych zásad. Je viac než sympatické, keď je darčekové balenie ekologické, prípadne obsahuje produkty z lokálnych zdrojov. 

Orechy, med či víno z neďalekej oblasti poteší zamestnanca viac ako zahraničné produkty s pochybným zložením.

 slovenská darčeková sada s medovinou, lekvárom, čajom a darčekovou tačkou

 

Náš tip:

Chceli by ste prekvapiť vašich zamestnancov osobnejším prístupom? Určite vás neobišla informácia, že nič človek nepočuje radšej ako vlastné meno. Doprajte túto radosť aj vašim zamestnancom. 

Personalizované firemné darčeky sú obľúbené, lebo dokazujú, že ste si pri ich objednávaní dali záležať. 

Už nejde o to, aby mal na sebe darček vytlačené logo firmy, ale aj vlastné meno či prezývku zamestnanca, prípadne milý či motivačný odkaz preňho. Napríklad na hrnčeku či pere. S týmto prístupom určite zabodujete!

korporatne-darceky-z-chranenyc-dielni-slovenskedarceky

Darčeky nielen na jedno použitie

Ak vás so zamestnancami spájajú priaznivé vzťahy, firemnými darčekmi sa im nemáte pomstiť, ale naopak poďakovať sa a naznačiť im, že si ich vernosť a pracovné nasadenie nesmierne vážite. 

Dôkazom vašich pozitívnych emócií by mal byť kvalitný darček zhotovený poctivo a z kvalitných materiálov. Do akej miery kvalitné produkty produkuje vaša spoločnosť, na takej úrovni by sa mal pohybovať aj váš darček. 

Čím lepšie renomé má spoločnosť na trhu, tým viac by ste si mali dať záležať na výbere darčekov pre zamestnancov. Radi vám poradíme pri výbere takých produktov do darčekového koša, ktoré budú odzrkadľovať profesionalitu vašej firmy a vrúcny vzťah k vašim zamestnancom.