Kvetina na MDŽ poteší, ale chce to aj niečo originálne

Počas roka je veľa príležitostí potešiť blízkych malým darčekom. Medzinárodný deň žien je jedným z tých sviatkov, ktoré by mali mať v pamäti najmä páni. Hoci sa nežné pohlavie tvári, že ide o bežný deň v kalendári, podvedome očakáva milú pozornosť v podobe kvetín alebo drobného darčeka. A čím potešiť vašu výnimočnú ženu? Inšpirujte sa našimi nápadmi.

muž s kyticou ruží za chrbtom stojí pred svojou partnerkou, ktorú chce prekvapiť

Darček, ktorý žene rozžiari tvár

Medzinárodný deň žien vznikol na základe udalostí spojených s bojom žien za svoje práva. Pred oficiálnym vznikom MDŽ sa konali rôzne akcie a demonštrácie za práva žien. 

Na Konferencii socialistických žien v Kodani v roku 1910 sa zrodila myšlienka vyhradiť jeden špecifický deň v roku pre vyjadrenie podpory právam žien, a tak sa 8. marec začal oficiálne oslavovať ako Medzinárodný deň žien. 

Hoci sa nám môže sviatok javiť ako socialistický, ľudia na celom svete v tento deň prejavujú nežnému pohlaviu výnimočnú úctu. Ako by mohla vyzerať originálna darčeková sada pre ženu, ktorú milujete?

 

Kytica s bonusom 

Každej žene na MDŽ patrí rozhodne do ruky aspoň jeden kvietok, kto chce však získať o bod naviac (lebo žena si pamätá!), prihodí k darčeku ešte čosi. Najlepšie, ak to súvisí s povahou a preferenciami partnerky. 

Nie všetky ženy nosia šperky, ale zaiste poteší nová kabelka, šatka, spodná bielizeň, kniha alebo darček kozmetického charakteru. Vhodným darčekom na MDŽ je tiež poukaz na kozmetickú procedúru, masáž alebo wellness pobyt

Ak si chcete od vašej drahej polovičky vyslúžiť obdivný pohľad, skúsiť to môžete aj s fľašou medoviny. Medovina s folklórnym vzorom potom odštartuje váš romantický večer.

darčeková sada pre ženu v zelenej krabičke a plátenná taška

MDŽ ako príležitosť zaskvieť sa

Vytvoriť darčekovú sadu pre ženu je celkom výzva. Základ je stanoviť si peňažný limit. Môžete kúpiť kyticu ruží v hodnote 30 eur, ale kvety do pár dní zvädnú. Čo všetko by sa dalo pribaliť do darčeka pre ženu na MDŽ v tejto hodnote, avšak s dlhšou trvanlivosťou?

  • Sladučké a výživné orechy v mede potešia nielen maškrtný jazýček, ale aj majú priaznivé účinky na zdravie. Skúste rôzne druhy!
  • Medzi zdravými a poctivými sladkosťami nájdete aj darčekové sady obsahujúce kvetový med, ovocný sirup a nátierku.
  • Darčekový košík s dreveným srdiečkom obsahujúci fľaštičku so slivovicou a med je malý, ale efektný darček pre vašu partnerku.
  • Sladká krabička ukrýva množstvo prekvapení. Želé cukríky bez pridaných aróm a konzervantov, ovocný pečený čaj a prírodné ovocné sirupy. Zdravší variant klasickej bonboniéry.
  • Súpravy na prípravu vareného vína alebo likéru dávajú vašej partnerke príležitosť pripraviť si obľúbený nápoj podľa vlastnej chuti.

Darčekové sady pre ženu k MDŽ v drevenej debničke od slovenskedarceky

Tajný elixír šťastia

Doprajte svojej drahej žene užiť si relaxačný kúpeľ s voňavou soľou alebo si posedieť nad šálkou voňavého pečeného čaju pri obľúbenej knihe. Produkty vyrobené podľa tradičných receptúr voňajú ako tie zo špajzy starej mamy. 

Máme pre vás ešte jeden tip na darček k MDŽ. Ani fľaša kvalitného vína nepoteší vašu ženu tak ako škoricový likér vo fľaške zdobenej ľudovými motívmi. Škoricový elixír pozostáva z vínneho destilátu, pomarančovej šťavy, cukru a veľkej dávky škorice. 

O škorici vieme, že pôsobí nielen ako afrodiziakum, ale takisto skvelo zahreje telo a dvíha náladu. Ak pred svoju partnerku predstúpite s týmto darčekom, určite si budete o pár minút na elixíre pochutnávať spolu.

Žena si vždy pamätá všetko – vaše narodeniny, deň, keď ste sa stretli, vaše výročie, ale aj vaše chyby. Preto vám odporúčame na MDŽ nezabudnúť a začať premýšľať o vhodnom prekvapení už teraz.