Vyberte vášmu dieťaťu milý a užitočný darček

Dá sa dieťaťu vybrať praktický darček, ktorý ho aj poteší? Žiadne mobily, PC hry ani tablety. S trochou kreativity a detskej hravosti vyberiete vašim drobcom darčeky, s ktorými sa budú chcieť okamžite pochváliť pred svojimi kamarátmi.

deti s darčekmi na narodeninovej oslave

Darčeky primerané veku dieťaťa

Akýkoľvek darček vždy treba vyberať nielen s ohľadom na pohlavie prijímateľa, ale aj vek. Bolo by zvláštne podarovať batoľaťu román pre mládež, keď jediné knihy, ktoré zatiaľ listuje, sú leporelá. 

Ak budete mať pred očami mentálnu vyspelosť dieťaťa, ktoré chcete obdarovať, určite sa vám podarí nájsť darček, ktorý využije. Vhodné darčeky pre najmenších sú najmä pexesá, maľovanky, písacie potreby, milé maľované hrnčeky alebo detské tričká. 

V súčasnosti sú obľúbené najmä produkty, ktoré sa dajú dotvoriť podľa vlastných predstáv, napríklad aj fixkami priloženými k textílii.

Bezpečný po všetkých stránkach

Počuli ste už o darčekoch, ktoré miesto radosti spôsobili obdarovanému kopec nepríjemností? Kozmetika pre deti často obsahuje alergény, ktoré okamžite podráždia citlivú detskú pokožku. 

No existujú aj hračky, ktoré malí špekulanti dokážu rozobrať na márne kúsky a potom si ich pchajú do nosa, uší alebo aj do úst. Zamrazilo vás? Buďte pri výbere darčekov pre deti obozretní a preskúmajte všetky možné riziká.

Nebezpečné tiež môže byť venovať deťom nejakú technickú hračku. Nový mobil, tablet alebo počítač prenesie dieťa do virtuálneho sveta a odtiaľ už niet úniku. Ideálne darčeky pre deti sú také, ktoré nepoškodia ich fyzické ani mentálne zdravie.

spolocenske-hry-na-cesty-slovenskedarceky

Podľa záujmov a vkusu

Čo dieťa, to jedinečná osobnosť. Jedny dokážu celé hodiny sedieť nad knihami, iné sú ako Indiana Jones a po celom dni je náročné spoznať ich pod nánosom prachu a blata. Malí mudrlanti, kreatívne duše, stavbári, spisovatelia a moderátori, ale aj tí so súťaživým duchom sú veľmi ľahko rozoznateľní. 

Stačí dieťatko dobre poznať a vhodný darček preňho vám okamžite frngne do nosa. Budú to spoločenské hry, módne doplnky alebo košíček plný zdravých sladkostí? Stavebnica, kniha alebo štýlový zápisník na všetky detské tajomstvá?

Darček, ktorý vydrží

Pri výbere darčeka vás nemusí ovplyvniť len to, ako dlho darček vášho drobca vydrží tešiť. Čokoládu zje, hračka mu pár rokov vydrží. Bábika teší len pár rokov, kniha má nadčasovú hodnotu. Pozrime sa na vec aj z inej stránky.

Len čo sa jedny narodeniny alebo Vianoce skončia, dieťa sa už nevie dočkať na tie ďalšie. Naši drobci sú obklopení materializmom. Milujú darčeky dostávať, ťažšie sa im však dáva. Najideálnejší darček, ktorý môžete deťom venovať, je váš čas. 

Čas na spoločnú hru, rozhovor alebo činnosti, ktoré radi robíte spolu. Nasaďte si zástery s folklórnymi motívmi a pustite sa do pečenia spoločného koláča. Oblečte si rovnaké tričká a vyberte sa spolu na prechádzku do lesa. Toto sú darčeky, ktoré majú pre vaše deti najväčšiu hodnotu a z ich srdca a spomienok nezmiznú nikdy.

Brat a sestra sa hrajú spoločenské hry v obývačke

Vedomosti ako bonus

Deti sú naša budúcnosť, hovorí sa. Je teda na nás, ako ich na ňu pripravíme. Vyberte vašim deťom darčeky, ktoré im umožnia rozvíjať sa po každej stránke. Najskôr precvičia ich jemnú motoriku, potom rečové danosti, cudzí jazyk, neskôr všeobecný prehľad. 

Deti milujú interaktívne hračky, stavebnice, darčeky výtvarného charakteru, ale aj také, ktoré ich zoznamujú s reálnym svetom (súprava náradia, detský riad, kuchynka a pod.). Dajte ich fantázii rozlet, ale najlepšie tak, aby boli sústavne nútené premýšľať, tvoriť a čosi nové sa učiť. Maličkí sú oveľa otvorenejší novým veciam, a preto sa od nich máme stále čo učiť aj my.

Ponuku vhodných darčekov pre malých nájdete aj na našej stránke, zoznámte sa s ňou.