Vieme, akými darčekmi potešíte vaše kuchárske bohyne

Sú typy ľudí, ktorých nie je ťažké obdarovať. Stačí poznať ich najväčšiu záľubu alebo talent a nápady sa dostavia. Čo by mohlo potešiť všetky gazdinky a milovníčky varenia a pečenia?

mama s dcérou v kuchyni v kuchynských zásterách

Len sa tak z hrnca parí? Darujte chňapku

Hoci sa naše manželky, mamky a babičky zvŕtajú v kuchyni, akoby sa všetky činnosti diali ako švihnutím čarovného prútika. Vďaka tomu, čo sa pred nami ocitá na tanieri, o tom ani nepochybujeme. 

Napriek tomu ocenia menšiu pomoc pri varení. Nemusíme sa hneď obetovať my sami a možno by sme aj zavadzali, avšak existujú kuchynskí pomocníci, ktorí sú pri varení a pečení neoceniteľní. 

Po kvalitných hrncoch a panviciach či dobre nabrúsených nožoch sú to napríklad aj také chňapky, bez ktorých by sa nedalo navariť a napiecť bezpečne.

Hlavné výhody chňapky

  • Chňapka sa ľahko a rýchlo nasadí na ruku, čím ju chráni nielen pred teplými povrchmi, ale takisto aj pred popálením horúcou vodou alebo parou.
  • Perfektne drží a nezavadzia. Je rovnomerne hrubá a nikde zbytočne neprevísa. Skúšali ste zlievať vodu z cestovín pomocou utierky? Koľkokrát sa vám i ona sama namočí do vody? Koľkokrát sa vám stalo, že ste do utierky chceli chytiť horúci plech a popálili ste sa? S chňapkou varíte bezpečne.
  • Vďaka množstvu zaujímavých dizajnov môžete vybrať každej gazdinej chňapku na mieru jej vkusu či štýlu kuchyne.

kuchynská chňapka s modrotlačou, ktorú kúpite na slovenskedarceky.sk

Akoby práve nevyšla z kuchyne

Len čo príde z práce, začne kraľovať v kuchyni. Že sa tam dejú divy, spozorujeme okamžite, keď sa celým domom roznesie omamná vôňa. O pár minút sa môžeme presvedčiť, že jedlo nielen dobre vonia, ale aj chutí. 

Tá naša kuchyňa je ozaj zázračné miesto. Leskne sa čistotou, akoby sa tam pred pár minútami vôbec nevarilo. A naše najlepšie kuchárky na svete? Tie sa pri varení vôbec nezašpinili, vyzerajú, akoby aj im niekto navaril. Majú však tajomstvo.

Používajú kuchynskú zásteru, ktorá chráni ich oblečenie pred zašpinením. Vieme, že mnohé škvrny sa z oblečenia vyperú len veľmi ťažko. Kuchynská zástera predstavuje akýsi ochranný štít každej kuchárky a pekárky. 

Okrem toho však dáva gazdinej aj špecifické čaro. Tak ako kráľa spoznáte podľa žezla a koruny, tak spoznáte dobrú gazdinú podľa kuchynskej zástery a chňapky. Že tie vaše ženičky ich nemajú? Práve sme vás inšpirovali.

mladá dáma so štýlovou kuchynskou zásterou z modrotlače zo slovenskedarceky.sk

Dizajn, ktorý nadchne

Chňapka či kuchynská zástera s folklórnymi motívmi veru rozžiari oči nejednej ženy. Ľanová chňapka zdobená modrotlačou a čipkou nádherne vynikne v akejkoľvek kuchyni, v tradičnej i modernej.

Bude gazdinej ľúto zašpiniť ju? Môže jej teda venovať v kuchyni čestné miesto a vystaviť si ju ako dekoračný predmet. I pohľad na dizajnovú zásteru môže v niekom vzbudiť výčitky svedomia, a preto sa rozhodne si ju iba efektne zavesiť na kuchynský vešiačik. 

Pozor, všetky tieto darčeky sú nielen pekné, ale aj praktické a určite sa netreba báť ich v kuchyni využiť. Skvelo poslúžia!