Plátenné tašky zažívajú boom. Aké sú ich výhody?

Aj vy môžete kráčať s dobou, a pritom si zachovať svojský štýl. Plátenné tašky sú perfektnou náhradou klasických PVC tašiek, pretože sú ekologické a výnimočne trvanlivé. Budete prekvapení z ich kvality a širokých možností potlače. Nastal čas zaobstarať si plátennú tašku.

Do práce i na nákupy

Poznáte dámy, ktoré si nosia občerstvenie do zamestnania v klasickej papierovej alebo dokonca v igelitovej taške? Páry, ktoré si nosia náhradné oblečenie a obuv na spoločenské akcie v taškách z obchodných reťazcov? 

Takáto taška k ich elegantnému outfitu vôbec nepristane. Papierová sa rýchlo roztrhá alebo zašpiní a igelitová nepôsobí reprezentatívne. A vtedy sa hrdinsky zjaví plátenná taška, ktorá predstavuje alternatívu k obom typom tašiek. V ruke i prevesená na pleci vyzerá skvelo. Niektoré plátenné tašky sa dokonca dajú nosiť i ako ruksaky.

Mladá žena nakladá nákup v potravinách do plátených tašiek

Sú eko a vždy poruke

Plátenná taška má veľa výhod. Dokážeme nájsť veľkosť, ktorá nám vyhovuje, dá sa využiť viacnásobne a v prípade potreby sa môže aj oprať. Napokon nás na plátenných taškách zaujme, že sú súčasťou nášho zodpovedného správania k prírode. 

Pomáhajú nám znižovať množstvo použitého plastu, ktorý negatívne ovplyvňuje planétu. Zabaľte si rezervnú plátennú tašku do kabelky alebo majte nejaké poruke i v aute, keby ste sa cestou z práce zastavili na nákupoch.

plátenná taška s maľovaným obrázkom dievčaťa

Ideálne i na balenie darčekov

Ako originálne zabaliť darček, aby ste na to neminuli množstvo papiera? Vezmite si na pomoc plátenné tašky, ktoré vďaka rozmanitým dizajnom môžu poslúžiť aj ako štýlové darčekové tašky. Obdarovaných potešia hneď dvakrát – najskôr si v nich nájdu darčeky, potom môžu tašky využiť aj na iný účel, teda získali jeden darček navyše.

Plátená taška s ľudovým vzorom v modrobielej farbe od slovenskedarceky

Náhrada kabelky

Vedeli ste, že plátenná taška sa dá nosiť i ako plážová taška alebo kabelka? Má neutrálne sfarbenie, ale tiež môže byť ozdobená rozmanitou potlačou, ktorá zvýrazní váš štýl. Budú to folklórne motívy, modrotlač alebo prírodné motívy? 

Možno vás poteší, ak sa na taške objaví nápis Slovakia, pretože vás na dovolenke ľahko priradia ku konkrétnej krajine. Plátenné tašky sú zhotovené z tradičných materiálov, ako je bavlna, ľan alebo juta, a vďaka pestrosti motívov si vyberiete na mieru, či hľadáte elegantný, alebo športový módny doplnok.

Mladá blondýna sediaca v kaviarni s plátenou taškou, ktorú použila ako náhradu kabelky

Pružná a pevná

Na plátenných taškách oceníte, že sa len tak neroztrhajú. Plátno je pevný materiál, a nech budete v taške prenášať čokoľvek s ostrými hranami alebo ťažší náklad, taška to určite zvládne. 

Zaváži tiež fakt, že na rozdiel od plastových tašiek, ktoré sa v prírode rozkladajú desaťročia, sa plátenné tašky vyrábajú z biologicky odbúrateľných materiálov. A keďže sa dajú použiť oveľa viackrát ako plastové tašky, je to tiež veľmi ekonomická voľba. 

Jednu takúto tašku môžete využívať celé roky, čo sa v prípade plastových produktov nestáva. Práve preto veríme, že ste sa pre plátenné tašky príjemne nadchli.