Tipy na tradičné slovenské darčeky

Vedeli ste, že najčastejšie obdarúvame druhých takými darčekmi, ktoré by potešili aj nás? Vybrať nápaditý darček dá občas zabrať, zvlášť ak chceme našim blízkym spraviť skutočnú radosť a nechceme sa z nich tešiť len my sami. Poďme sa spolu pozrieť na to, aké máme možnosti.

Originálny dar vyjadrí lásku aj bez slov

Je pravda, že láska je náš najväčší dar – milovať a byť milovaný – avšak nikto z nás si nevie predstaviť, že by išiel druhého potešiť holým objatím, zvlášť keď má sviatok či prešiel dôležitým životným míľnikom. Darček trvanlivého charakteru nás môže tešiť celé roky, pochutiny či kozmetika len chvíľu, ale spomienka na príležitosť, pri akej sme dar dostali, v našich srdciach ostane navždy. Deň žien, matiek, otcov, učiteľov, Vianoce, narodeniny, meniny, sobáš, povýšenie v práci, úspešne zvládnuté skúšky, pri týchto príležitostiach majte vždy poruke originálny darček, hoci úplne jednoduchý, ktorým druhému naznačíte, že je vášmu srdcu blízky. Môže to byť člen rodiny, kolega, priateľ, sused, obľúbená predavačka, ale aj šofér autobusu, ktorý vás denne nosí do práce.

 obdarovavanie-darcekov-slovenskedarceky.sk

Uľahčite si to darčekovými sadami

Jednoduchá cesta, ako sa dostať k luxusne pôsobiacemu darčeku, je hľadať v ponuke darčekových sád. Pre ženy, pre mužov i pre konkrétne typy ľudí – ako sú cestovatelia, kuchári, poľovníci, milovníci kozmetiky, pochutín a pod. Darčekové sady obsahujú dva a viac produktov, a keďže sú efektne zabalené, nemusíte si robiť starosti s dolaďovaním darčeka. A ako by mohla vyzerať taká darčeková sada na slovenskú nôtu? Nechýba jej tradičná folklórna potlač, produkty ako slovenské džemy, med či bylinná kozmetika a, áno, aj tradičné alkoholické nápoje či mäsové paštéty. Darčeková sada môže obsahovať aj liečivé byliny zo slovenských lúk ukryté v kozmetike, olejoch či sirupoch. Ak sa vám široká ponuka typických slovenských pochutín zapáči, môžete si vyskladať vlastnú sadu, ktorú už len vložíte do darčekovej tašky. V každom z nás sa ukrýva gurmán, a tak môžeme smelo vyhlásiť, že darovanými pochutinami druhých nikdy nesklameme.

borovicka-s-masovymi-pastetami-slovenskedarceky.sk

Výrobky šité na mieru ženám, mužom aj deťom

Čo podarovať babičke alebo žene, o ktorej vieme, že má blízky vzťah k prírode, vareniu a folklóru? Nijaká gazdiná nepohrdne elegantnou vyšívanou kuchynskou chňapkou alebo zásterou, sviečkou, rovnako tak ani vyšívanou dekoračnou obliečkou na vankúšik či klasickým maľovaným hrnčekom do kuchyne. Podarovať môžete aj látkovú tašku s folklórnymi motívmi, ktorá sa dá využiť na nákup i ako darčeková taška pre vašich blízkych.

darcekova-sada-pre-zenu-slovenskedarceky.sk

Obľúbenými darmi sú tiež tričká so slovenskými motívmi, ktoré si vaši blízki môžu obliecť na dovolenke v zahraničí, ale pokojne aj doma. Vyjadria nimi blízky vzťah k vlasti a vďaka nápaditej potlači získajú originálny prvok šatníka, veľkí aj malí. Slovenskedarceky.sk majú v ponuke darčeky pre rôzne príležitosti – na Vianoce, Valentína, ale aj darčeky, ktoré sa môžu rozdávať v rámci firmy ako dary zamestnancom, klientom či ako reklamné predmety potlačené vaším vlastným firemným logom. Ak majú vaši drahí blízky vzťah k prírode, potešia ich predmety papiernického charakteru – poznámkové bloky, puzzle, pexesá alebo spoločenské hry. Folklórna potlač im dodáva jedinečný štýl. A aby bol váš dar skutočne nápaditý a dotiahnutý do dokonalosti, nezabudnite pri jeho darovaní povedať druhému, že nijakým darom nevypoviete, ako veľmi ho máte radi.