Ručne robený darček robí radosť hneď dvakrát. Prečo ním obdarovať blízkeho?

Aj vám sa zdá, že pričasto riešime dilemu, čím obdarovať našich drahých? Počas roka je množstvo príležitostí, keď je nutné uvažovať o menšom alebo väčšom darčeku. Raz teda určite nastane okamih, keď stratíme inšpiráciu. Prečítajte si 5 dôvodov, prečo obdarovať blízkeho ručne robeným darčekom. 

človek zaväzuje šnúrku na darčekovej krabičke

Každý darček je jedinečný

Hlavným dôvodom, prečo siahame po tzv. handmade darčekoch, je fakt, že sú jedinečné, pretože každý jeden je originál. Málokedy sa podobajú ako vajce vajcu, pretože výrobca do každého produktu vkladá aktuálnu náladu a pocity, nehovoriac o tom, čo má práve poruke alebo ako sa mu v ten deň darí.

Najskôr o produkte premýšľal, potom ho vyrábal, možno aj prerábal a napokon efektne darčekovo zabalil. Ak takýto darček, ktorý nepochádza zo strojovej výroby, podarujete svojmu blízkemu, dáte mu najavo, že je pre vás rovnako jedinečný ako prekvapenie ukrývajúce sa v darčekovej krabičke.

To, ako ručne robený darček pôsobí už na prvý pohľad, vám našepká, že bude zrejme aj o niečo drahší ako bežný darček zo supermarketu, avšak tá radosť z obdarovania stojí za to.

Podporíte slovenských výrobcov

Ak je niekto zručný a dokáže vyrobiť bylinný likér, vyšívanú zásteru, sviečku, nádherný maľovaný hrnček alebo zmes na prípravu čaju, bolo by na škodu nechať si tento dar len pre seba. Samozrejme, všetko niečo stojí. Tí, čo sa venujú výrobe darčekov alebo hocijakých predmetov, vedia, koľko do podnikania museli vložiť peňazí.

Preto aj očakávajú, že sa im táto snaha vyplatí. Musia si zadovážiť potrebné stroje, náradie, materiál, naštudovať si techniky, zohnať obalový materiál, premyslieť si svoje logo... A v neposlednom rade investujú do výroby svoj čas.

maľované ručne vyrobené náušnice

Aj na Slovensku máme chránené dielne, kde sa rodia jedinečné produkty, vhodné i ako darčeky pre našich blízkych pri rôznych príležitostiach. V mnohých dielňach nájdete pracovať rodinných členov, niekde hendikepovaných ľudí, ktorým práca v dielni prináša možnosť realizovať sa, prísť na iné myšlienky a začleniť sa do kolektívu.

Podporiť slovenských výrobcov, ktorí majú moderné nápady a šikovné ruky, sa dá aj naším nákupom ručne robených darčekov zo Slovenska.

Darček na mieru

Keď môže byť na mieru vyrobené auto, svadobné šaty alebo sedacia súprava, prečo by sme si nemohli dať vyrobiť na mieru aj darčeky pre našich blízkych? My ich poznáme najlepšie. Vieme, čo radi robia vo voľnom čase, akú nosia veľkosť oblečenia, čo radi jedia alebo pijú, aké farby a materiály obľubujú či v akom štýle majú zariadenú domácnosť.

Ručne robené darčeky sa prispôsobia na mieru aj tomu najnáročnejšiemu klientovi. Stačí dať výrobcovi potrebné inštrukcie a on stvorí čosi, čo nikde v obchode nenájdete. Personalizované darčeky sú dostatočne osobné a dávajú obdarovaným pocit, že sú pre nás špeciálni a že ich veľmi milujeme.

darčeková sada plná slovenských výrobkov

Kvalitne a s láskou zhotovený darček

Ručne robené darčeky nevzniknú zo dňa na deň. Kým si tvorca premyslí dizajn, materiálové zloženie a pracovný postup, ubehne pár hodín. Vkladá do toho všetku svoju energiu, ale aj vášeň, pretože inak by sa na túto dráhu nepustil.

A čo je ešte podstatné – ručí za kvalitu produktu svojím vlastným menom. Môžete sa teda spoľahnúť na to, že ručne robené darčeky budú precízne spracované a vydržia tešiť vašich drahých dlhé roky. Alebo aspoň dovtedy, kým ich neskonzumujú...

Prezentácia vlastnej krajiny

Darovať slovenské výrobky nemusíte len vašim blízkym na narodeniny, Vianoce či pri príležitosti svadby. Ak sa chystáte navštíviť zahraničných známych alebo sa oni chystajú na návštevu k vám, prekvapenie zo Slovenska ich určite poteší a myšlienkami ich spojí s našou krásnou krajinou.

Slovák si predstaví rodnú zem, zahraničný priateľ si vďaka darčeku uvedomí, akí šikovní ľudia sa na Slovensku nájdu, prípadne ich darček oboznámi s našimi tradičnými remeslami a kultúrou. Buďte takí kreatívni, ako naše slovenské darčeky, a prejavte lásku druhým milým a nápaditým darčekom.