Poradíme vám, čo blízkym podarovať na Mikuláša alebo Vianoce

Rok čo rok je to o tom istom. Už na jeseň začíname premýšľať o vianočnej výzdobe a darčekoch pre našich najdrahších. Tohto roku môžete so svojím darčekom trocha vyčnievať z radu. Potešte blízkych chutným darčekom s národným motívom. Určite bude najoriginálnejší zo všetkých, ktoré dostanú.

Mikuláš so zvončekom

Veľká radosť z malých vecí

Všetci vieme, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale napriek tomu sa nám s nimi nevyhnutne spájajú. Je prirodzené, keď chceme pred blížiacimi sa sviatkami potešiť našich drahých milým, hoci malým darčekom. 

Dáme im tak najavo, že nám na nich záleží, že ich máme radi a vážime si ich. Skúste drobnosťou potešiť šoféra MHD, ktorý vás denne vozí do práce, kolegyňu alebo pani upratovačku v zamestnaní, milú susedu alebo predavačku, ktorú stretávate párkrát do týždňa. I malý darček dokáže ukryť veľké emócie.

Tipy na vianočné darčeky

Pre každého sa dá nájsť darček ako ušitý na mieru. Podstatné je vyberať ho nie podľa vlastného vkusu, ale podľa gusta obdarovaného, veď darček má potešiť predovšetkým jeho. 

Vianočné darčeky s národným motívom predstavujú nápaditý variant darčeka, pretože sa spájajú s hrdosťou na náš rodný kraj. A práve preto medzi nimi nájdeme nielen fľašu slovenskej slivovice, ale aj vianočné miniatúrky v košíkoch, debničkách či krabičkách, ktoré okrem ovocných destilátov obsahujú napríklad aj zdravý slovenský med či tradičnú šípkovú nátierku.

vianočné darčeky pod stromčekom

Vône a chute, ktoré sa spájajú s Vianocami

A aké by to boli Vianoce bez vône vianočného sypaného čaju, vlastnoručne pripraveného vareného vína alebo teplej medoviny? Vôňa tradičných vianočných pokrmov a nápojov vie vytvoriť atmosféru na počkanie. 

Pridajte k nej blikajúci plamienok sviečky a už vás z domu nič nedostane. Potešte blízkych tematickými darčekmi, ktoré im spríjemnia čakanie na Vianoce alebo samotné sviatky. 

Suroviny na prípravu vianočnej šošovicovej polievky efektne nasypané do darčekovej fľaše, ingrediencie na sypaný koláč ozdobené mašľou, orechy v mede alebo vianočná kartová hra zabalená v originálnom obale vyčaria úsmev aj tomu najväčšiemu odporcovi darčekov.

Čo prinesie Mikuláš?

Aké vianočné dobroty nesmú chýbať ani na vašom sviatočnom stole? Kým niekto nedá dopustiť na chuť sušeného či čerstvého ovocia, vianočných oblátok a iného suchého vianočného pečiva, iný si hneď predstaví kapra na štedrovečernom stole alebo sviatočné popíjanie s rodinou, také, ktoré padne na úžitok.

vianočné dobroty v originálom balení

Kým naše domovy navštívi Ježiško, môžeme sa tešiť z typicky vianočných chutí vďaka mikulášskej nádielke. Vyčistite starostlivo svoje čižmičky, aby ich Mikuláš neobišiel! Bolo by na škodu nechať sa ukrátiť o originálne dobroty so slovenskými motívmi.

Moderný Mikuláš totiž nenosí typické sladkosti, na aké sú zvyknuté dnešné deti. Poteší nás korením na vianočnú rybku, hodnotným olivovým olejom s rozmarínom, suchým trvanlivým vianočným pečivom alebo ozdôbkami, ktoré si môžeme neskôr zavesiť na vianočný stromček. 

Malú pozornosť od Mikuláša si nezaslúžia len najmenší, veď v duši každého z nás stále drieme nedočkavé dieťa veriace vo vianočné zázraky.