Nezvyčajné darčeky, ktoré potešia veľkých aj malých

Čím bližšie sme k Vianociam, tým by sme mali byť šťastnejší. Je to naozaj tak? Nenechávame si radostné očakávanie prekaziť stresom zo zháňania darčekov alebo dekorácií? Uvarte si teplý čaj, zapnite si relaxačnú hudbu a nechajte si rozžiariť tvár ponukou našich originálnych darčekov ako stvorených pre vianočné obdobie.

vdacne-male-dieta-za-darcek-na-vianoce-slovenskedarceky

Čas na rozmaznávanie tela

Čo je najcennejšia vec, ktorú máme? Všetci jednotne odpovieme, že je to náš život a čas. Aby sme si však mohli vychutnať každú chvíľu života naplno, musíme sa cítiť dobre po fyzickej aj psychickej stránke. 

Denne nás zamestnáva množstvo pracovných povinností, nielen v zamestnaní, ale aj doma. Telo si potrebuje doplniť energiu a ocení každý náš pokus relaxovať. Pre niekoho je to vaňa plná horúcej vody, pre iného odpočinok pri sviečkach a príjemnej vôni. Niekedy aj stačí dať si na pár minút pohov a bezmyšlienkovite ležať.

A práve vtedy oceníte špaldový vankúš, ktorý sa krásne prispôsobí tvaru hlavy a krku a jemne vás pomasíruje, čím sa zo svalov uvoľní napätie. Bonusom je príjemná vôňa a materiál, ktorý je prívetivý aj k tej najcitlivejšej pokožke. Ľanový vankúšik je ozdobený ľudovými motívmi alebo maľbou tradičnej slovenskej dediny a mašľou, preto ho smelo podarujte vašim blízkym vo vianočnom období. 

špaldový vankúš výborný na bolesť krčnej chrbtice

Kolegyni v práci, ktorá sa sťažuje na boľavú šiju, babičke, ktorá má rada tradičné materiály a vzory, alebo svojim študujúcim deťom, ktoré hľadajú v stresovom období trocha uvoľnenia.

Čas na rozhovory s blízkymi

Keď za oknami vládne tma, je ideálny čas doplniť sily po aktívnom letnom období. V zime máme príležitosť viac čítať, vzdelávať sa, venovať sa svojim koníčkom, ale aj rozhovorom s našimi blízkymi. 

Viete si predstaviť, že dostanete do rúk tajomný domček s prekvapením? Len čo darček otvoríte, energia u vás doma sa okamžite rozvíri. V naoko obyčajnom domčeku sa totiž ukrývajú konverzačné kartičky s 58 otázkami zameranými na hodnoty, spomienky, tradície, vízie alebo múdrosti. 

Teraz je tu vaša šanca podeliť sa s najbližšími so všetkými spomienkami a hodnotami, ktoré sa vám s Vianocami spájajú. I takto sa buduje vianočná atmosféra doma alebo v úzkom kruhu kolegov na vianočnom večierku.

vianočná hra “dopraj si čas” s domčekmi

Čas dopriať si tradičné vianočné pochúťky

Čarovné vianočné mestečko prinesie do vašich domovov hravosť, veselý smiech, ale aj detskú bezstarostnosť. Nejde však o obyčajnú skladačku. Každý z domčekov obsahuje produkt, ktorým ste sa rozhodli obdarovať vašich blízkych. 

Vyskladajte im prekvapenie na mieru, podľa toho, čo ľúbia. A tak môže malé vianočné mestečko s vežou ukrývať orechy v mede, pečený čaj, sviečku, rozmarínový olej alebo zásteru s ľudovými motívmi. 

Do malých domčekov sa elegantne skryje sypaný čaj, sedmové karty alebo rozmarínové keksy. Väčšie domy poskytnú útočisko sušeným jablkám alebo zmesi na prípravu vianočnej šošovicovej polievky.

Veľké vianočné mestečko umožní obdarovanému zamaškrtiť si počas sviatkov viac. Môže obsahovať orechy v mede, konverzačné kartičky, čaj i čokoládu. Darčekom potešíte najlepšieho priateľa, skvelého šéfa, manželku, rodičov i starých rodičov. 

Ak máte v rodine malé deti, ocenia, že si domčeky môžu poskladať a vytvoriť si vlastné vianočné mestečko vo svojej izbe. Už si predstavujete ten radostný výkrik, keď vaši blízki darček dostanú?

Veľké vianočné mestečko so stromčekom