Nápady na skvelé darčeky pre mamy aj otcov na 60. narodeniny

Vráskaví, ale láskaví. Naši rodičia sa o nás roky obetavo starali aj strachovali a zaslúžia si našu úctu. Denne ich môžeme zahrnúť láskavým slovom, objatím, pomocou, no keď zaklope na dvere šesťdesiatka, tu už treba milé slovo doplniť aj o vhodný darček. Čo venovať dámam alebo pánom na oslavu 60. narodenín?

šťastná rodina na oslave šesťdesiatych narodenín

Ideálny darček na šesťdesiatku

Okrúhle narodeniny často neprekvapia len oslávenca, ale aj ľudí v jeho okolí. Už má šesťdesiat? Ako rýchlo ten čas beží! Ani na to nevyzerá! Náš otec bude mať okrúhle narodeniny? Maminka pôjde o chvíľu do dôchodku? Len teraz s nami rodičia hrali futbal a schovávačku a dnes sa zabávajú so svojimi vnúčatami alebo si aspoň z pohodlia obľúbeného kresla užívajú detský džavot. 

Na každého vek doľahne inak. Niekto v 60. športuje, stará sa o seba a starobu si nepripúšťa. Preňho je číslo na torte naozaj iba číslo. Mnohým však každé okrúhle narodeniny pridávajú choroby navyše, nehovoriac o strate elánu. My deti sme tu na to, aby sme našich rodičov previedli starobou tak dobre ako oni kedysi nás detstvom. 

Aký je teda vhodný darček na šesťdesiatku? Taký, ktorý sa nebude páčiť len nám, ale najmä bude vyhovovať oslávencovi. A keďže v tomto veku už oslávenec väčšinou všetko má, ideálne sú najmä darčekové sady jedlého alebo nejedlého typu. Vyzerajú dostatočne slávnostne a elegantne, aby na oslave narodenín vzbudili dobrý dojem.

darčeková sladká sada so sypaným koláčom

Aby bola radosť oslávenca úprimná

Čo by mohlo potešiť našich rodičov pri príležitosti ich životného jubilea? Bez torty a kytice sa na žiadnu oslavu nechodí, no ešte si to pýta hlavný darček. Dámu potešíte v každom období života krásnym šperkom, šatkou, kabelkou, ale aj kvalitným parfumom. Má vaša mamička vzťah k pestovaniu úžitkových alebo okrasných rastlín? Môžete jej venovať poukážku na nákup rastlín. Aj vzácna izbová kvetina poteší oslávenkyňu a pri každom pohľade na ňu si na vás spomenie.

Darček na 60 pre mamku

Dámam k šesťdesiatke môžete bez obáv povenovať vázu, kvalitný hrniec, dizajnovú misu či jedálenskú alebo kávovú súpravu. Ženy sú praktické a určite vám darček neofrflú. Maximálne ho odložia a o pár rokov povenujú do výbavy svojim vnúčatám. Elegantné darčekové sady vás zbavia zbytočných starostí a špekulovania. Obsahujú darčeky jedlého a nejedlého charakteru alebo ich kombináciu, a tak dostane oslávenec z každého rožku trošku. 

V darčekových sadách sa väčšinou nachádzajú kvalitné produkty ako slovenský med, sypané čaje, ručne robené sviečky, prírodná kozmetika, paštéty alebo likéry.

Darček na 60 pre otca

Darček na 60 pre otecka tiež nie je ťažké vybrať. Vieme, že páni ocenia dobré jedlo i nápoje a dôverne poznáme ich vzťah k maškrteniu. Víno a liehoviny môžete podarovať pri akejkoľvek príležitosti, no na oslavu 60. narodenín treba prísť s čímsi špeciálnym, aby ste otcovi symbolicky naznačili, že si ho vážite. 

Okrem alkoholických nápojov môžete oteckovi podarovať nápadité tričko, novú peňaženku, puzdro na doklady, technickú hračku (nový mobil, rádio, tablet, slúchadlá, robotický vysávač, kávovar), kvalitné autokoberce či poťahy do auta, pánsku tašku alebo pohodlné relaxačné kreslo do obývačky...

darčeková sada s medovinou, medom a šípkovou nátierkou

Pokiaľ otecko stále čosi majstruje, zistite, aké náradie mu ešte do dielne chýba. Okrem vecných darov môžete rodičom podarovať aj poukážku na dovolenku, masáž, výlet do kúpeľov alebo iný zážitkový darček. 

Kým sa z plných hrdiel ozve Živio či iný oslavný spev, postarajte sa o to, aby ste na oslávenca spravili ten najlepší dojem. K dobre premyslenému darčeku patrí ešte vrúcne objatie a prianie, aby tu s vami rodičia boli ešte minimálne ďalšiu dekádu rokov.

Ak hľadáte originálny darček s hodnotou a príbehom, stavte na s láskou vyrobené slovenské darčeky od nás. Starším ľuďom vždy podskočí srdce, keď dostanú domáci produkt.